Conèixer per Comprendre

coneixerxcomprendre.org

Què és CxC         Projectes:   Musulmans    Els veïns del Rif     La Vall del Toudgha     Senegal          Contacte
 
 
 Què en sabem dels musulmans?

Ens creuem a l’escala, pel carrer o a les botigues. Els nostres fills comparteixen taula i jocs a l’escola. Potser som veïns, però malgrat tot, què en sabem dels musulmans?

 

El que ens arriba a través dels mitjans de comunicació no ens en diu gaire: conflictes que tenen causes socials i polítiques, i no pas religioses, són primera plana dels diaris; lleis pròpies de l’edat mitjana se’ns presenten falsament com una realitat de tot el món musulmà i un grup de veïns que s’oposa a la construcció d’una mesquita se’ns mostra com una fractura social insalvable.

 

Com passa sovint, els arbres no ens permeten veure el bosc.

 

L’islam, els musulmans, són una realitat a casa nostra, i la necessària visió laica de la societat no ha de ser obstacle per a treballar per la fluïdesa del diàleg, el respecte i la interacció de totes les creences i cultures.

Descarregueu-vos el document en pdf...

Aquest treball és un resum del coneixement aportat per  publicacions i estudis de diversos autors que han fet una feina magnífica per a posar, sense proselitisme ni dogmatisme, l'islam a l'abast de tothom: Josep Palacios i Tahar Ben  Jellou, entre altres.

 
 

Projecció de vídeo

 

Títol: Arrels de l'Islam

 

Guió i fotografies:

Conèixer x Comprendre

Locució:

Oumayma Bel·lefki

Rhita Lachhab

Hussein El Khoulati

Gravació de veu:

Ràdio Esparreguera

 

Durada: 5'   Any: 2011

Descripció:

Projecció de vídeo sobre les arrels i els cinc pilars de l'islam. Imatges del Marroc amb la locució de joves d'Esparreguera. 

 

Si no podeu veure el vídeo feu clic aquí: http://www.youtube.com/watch?v=7R2MT3r6FzE

 
L'audiovisual Arrels de l'Islam va ser projectat a la jornada de portes obertes de l'oratori islàmic d'Esparreguera que es va fer el dissabte 1 d'octubre de 2011, i que va ser organitzada per l'Associació Al Salam amb la col·laboració de la regidoria de Nous Catalans de l'Ajuntament d'Esparreguera, la Policia Local i Conèixer per Comprendre,  amb el suport d'Unescocat, Centre Unesco de Catalunya i de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya.

 

Conèixer x Comprendre 2011

contacte@coneixerxcomprendre.org